CATALÀ | CASTELLANO | INICI

Notícies i activitats (Activitats)

 • 07/10/2018.
  Uns 300 nens i nenes van participar en els tallers "Creix amb el Peix" que, per primera vegada, se celebraven en el marc de la Cursa de Mercabarna. El diumenge, dia 7 d'octubre, tenia lloc al polígon alimentari de Barcelona la quarta edició d'aquesta cursa que vol ser una festa dels hàbits saludables.
  "Creix amb el Peix", programa educatiu impulsat pel Gremi de Majoristes del Mercat Central del Peix, vol introduir els bons hàbits alimentaris entre els infants amb una presència suficient de peix a la dieta, segons els suggeriments de la Dieta Mediterrània. A la secció de Galeria de Fotos d'aquesta web, trobareu imatges del desenvolupament d'aquesta activitat.
 • 25/07/2018.
  Resultats del programa educatiu “Creix amb el Peix” corresponents al curs 2017-2018.

  El programa educatiu “Creix amb el Peix” ha tancat el curs 2017 – 2018 ambuns resultats que continuen sent excel·lents:
  - 5.757 alumnes participants, arribant novament a la nostracapacitat màxima.
  - Des del curs 2010-2011 ens han visitat més de 45.000 alumnes iper tant, hem incidit en més de 45.000 famílies.
  - 110 centres educatius participants.
  - 237 sessions de l’activitat amb els seus tallers d’alimentaciócorresponents.
  - Percentatge d’ocupació del 100%.
  - Grau de satisfacció de les escoles de 9,6 sobre 10. Des del curs2010-2011 hem mantingut aquesta valoració el que ens demostra la solidesa i
  el bon funcionament del programa educatiu.
  - La pàgina web www.centreinteractiudelpeix.org ha rebut 22.000
  visites que representen un increment del 13% respecte el curs anterior.
  Com cada curs, hem rebut la visita d’escoles ubicades en barris en riscd’exclusió social. I també han visitat el CIP altres col·lectius: alts
  càrrecs de les diferents Administracions Públiques, empresaris, premsa, escoles de cuina, etc.


 • 01/08/2017.
  Resultats de l'activitat educativa "Creix amb el Peix", curs 2016-2017
  - 5.848 alumnes participants
  - 114 centres educatius participants.
  - 242 sessions de l’activitat amb els seus tallers d’alimentació corresponents.
  - Percentatge d’ocupació del 100%.
  - Grau de satisfacció de les escoles de 9,6 sobre 10.
  - La pàgina web www.centreinteractiudelpeix.org ha rebut 17.500 visites que representen un increment del 14% respecte el curs anterior.
  - El 28% de les famílies dels alumnes que ens han visitat han augmentat el consum de peix (aquest percentatge va ser del 24% el curs anterior).
  - El 30% de les famílies afirmen que, després d’haver realitzat l’activitat “Creix amb el Peix”, els seus fills i les seves filles han mostrat un canvi positiu en es hàbits de consum de peix i marisc (aquest percentatge va ser del 26% el curs anterior).

 • 19/07/2016.
  "Creix amb el Peix", un programa educatiu efectiu per afavorir els bons hàbits alimentaris.
  Resultat de les enquestes a les famílies curs 2015-2016,

  El Gremi de Majoristes del Mercat Central del Peix de Mercabarna, en el marc del programa educatiu “Creix amb el Peix” realitza dues enquestes a les famílies dels alumnes visitants del Mercat del peix, una abans de que els seus fills participin en l’activitat i una segona un parell de mesos després. Aquest curs s’han rebut completades 3.233 enquestes pre-visita i 723 enquestes post-visita, per tant, els resultats tenen la seva solidesa estadística.

  Els objectius de realitzar aquestes enquestes són dos:

  - Conèixer els hàbits de compra i de consum de les famílies: lloc de compra (mercat, supermercat, etc), factors de decisió de compra (qualitat, preu, atenció al client, etc), tipus de peix que es compra (fresc o congelat), freqüència de consum de peix, entre d’altres.

  - Avaluar l’impacte de l’activitat “Creix amb el Peix” en aquests hàbits de compra i consum.

  L'explotació de les enquestes post-visita de l'activitat “Creix amb el Peix” durant el curs 2015-2016, ens mostra uns resultats molt positius, pel que fa a la incidència de l'activitat sobre els hàbits de consum de peix i marisc dels alumnes que ens han visitat, i de les seves famílies. Conclusions:

  - El 94% de les famílies compren el peix en supermercats de proximitat, mercats municipals i peixateries de barri.

  - Un 16% de les famílies enquestades afirmen que, després d’haver realitzat l'activitat “Creix amb el Peix”, els seus fills consumeixen altres espècies de peix i marisc que abans no consumien (respecte el 13% del curs anterior). Les espècies més incorporades a la dieta han estat: salmó, lluç, gamba, rap, orada, sardina, llenguado, calamar, bacallà, seito, sípia, verat, cranc, panga, tonyina, bonítol, cloïssa, llamàntol, llobarro i moll.

  - El 26% de les famílies enquestades afirmen que, després d’haver realitzat l'activitat “Creix amb el Peix", els seus fills han mostrat un canvi positiu en els hàbits de consum de peix i marisc (respecte el 19% del curs passat). Els canvis més comuns han estat: els hi agrada més menjar peix, volen menjar peix més sovint, no es queixen tant a l’hora de menjar peix i el mengen millor, s’interessen més per saber quines espècies de peix mengen, estan més disposats a tastar noves espècies de peix, saben que és important menjar peix per a dur una vida més saludable i saben reconèixer espècies que abans no coneixien.

  - El 24% de les famílies enquestades afirmen que, després d’haver realitzat l'activitat “Creix amb el Peix", els seus fills han augmentat el consum de peix i marisc (respecte el 23% del curs passat). D’aquest 24% de famílies que han augmentat el seu consum de peix i marisc ho ha fet en una mitjana de 1,5 àpats setmanals, un 57% han afegit 1 àpat més al seu menú setmanal, un 32% ha afegit 2 àpats més i un 11% de les famílies ha afegit 3 àpats més de peix i/o marisc al seu menú setmanal.
 • 15/07/2016.
  Resultats de la campanya "Creix amb el Peix" del curs 2015-1016

  El programa educatiu “Creix amb el peix” ha tancat el curs 2015-2016 amb uns resultats que continuen sent excel·lents i que cada curs millorem :
  - Aquest curs hem tornat a superar els 6.000 alumnes participants per segon curs consecutiu, arribant novament a la nostra capacitat màxima.
  - Des del curs 2010-2011 han participat més de 36.000 alumnes i per tant, hem incidit en més de 36.000 famílies.
  - 115 centres educatius participants.
  - 248 sessions de l’activitat amb els seus tallers d’alimentació corresponents.
  - Percentatge d’ocupació del 100%.
  - Grau de satisfacció de les escoles de 9,6 sobre 10. Des del curs 2010-2011 hem mantingut aquesta
  valoració el que ens demostra la solidesa i el bon funcionament del programa educatiu.
  - La pàgina web www.centreinteractiudelpeix.org ha rebut 12.800 visites que representen un increment del
  23% respecte el curs anterior.
  A més a més, hem millorat l’impacte en els hàbits d’alimentació saludable a les famílies dels alumnes que han participat en el programa educatiu “Creix amb el Peix”
  - El 24% de les famílies dels alumnes que ens han visitat han augmentat el consum de peix (aquest percentatge va ser del 23% el curs passat i del 21% fa dos cursos).
  - El 26% de les famílies afirmen que, després d’haver realitzat l’activitat “Creix amb el Peix”, els seus fills han mostrat un canvi positiu en es hàbits de consum de peix i marisc (aquest percentatge va ser del 19% el curs passat).
  Com d’altres cursos, hem rebut la visita d’escoles ubicades en barris amb risc d’exclusió social, persones amb discapacitats físiques i mentals. I també han visitat el CIP altres col·lectius : Consellers i alts càrrecs de les diferents Administracions Públiques, empresaris, famílies, peixateres que han rebut formació en nous argumentaris de venda, etc.

  Més informació
 • 20/07/2015.
  Les principals xifres de l'activitat educativa “Creix amb el Peix” corresponents al curs 2014-2015:

  - Durant el curs 2014 -2015 s'ha registrat un rècord d’alumnes participants, superant per primera vegada els 6.000 (concretament 6.080 alumnes). Suposa un increment del 5% respecte el curs anterior.

  - Des del curs 2010-2011, han participat 29.500 alumnes a l’activitat.

  - En total, durant el curs 2014-2015, han participat 121 centres educatius que representen un increment del 6% respecte el curs anterior.

  - S'han fet 256 sessions de l’activitat amb els seus tallers d’alimentació corresponents.

  - El percentatge d’ocupació ha estat del 100%.

  - El grau de satisfacció de les escoles ha estat de 9,4 sobre 10.

  - El 23% de les famílies dels alumnes que ens han visitat han augmentat el consum de peix. Aquest percentatge va ser del 21% el curs passat.
 • 12/06/2014.
  El Gremi de Majoristes del Mercat del Peix de Mercabarna ha rebut el guardó de la pesca catalana 2014 en reconeixement a la tasca en favor del sector pesquer català que fa el Centre Interactiu del Peix (CIP).
  El lliurament d'aquest premi es farà en el marc de la fira SEAFOOD (del 22 al 24 de setembre) i l'entregarà el Sr. Josep M. Pelegrí, Conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Ambient.
 • 09/04/2013.
  El director general de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat de Catalunya, Jordi Ciuraneta, i la subdirectora general, Àngela Seira, visiten el Centre Interactiu del Peix de Mercabarna acompanyats del president del Gremi de Majoristes del Peix de Mercabarna, Leandre Serra
 • 08/04/2013.
  En un acte presidit pel president de la Generalitat, Artur Mas, el dia 8 d'abril, el Gremi de Majoristes del Peix de Mercabarna (GMP) rebia el Premi a la Millor Iniciativa Comercial, en la categoria de "Iniciativa Sectorial" pel programa educatiu "Creix amb el Peix". Leandre Serra, com a president del GMP, recollia el guardó.
  Aquests premis són concedits per la Direcció General de Comerç de la Generalitat de Catalunya.
 • 02/05/2012.
  El govern de Xile exportarà el model del Centre Interactiu del Peix de Mercabarna (CIP). Així ho expressava el Sotssecretari de Pesca del Govern de Xile, Pablo Galilea en la visita al CIP realitzada el passat 27 d’abril. El Govern xilè vol promoure el consum de peix al seu país, especialment entre els nens i nenes, ja que aquest se situa en tan sols 7,2kg de peix per habitant a l’any i en aquest sentit el CIP resulta un model especialment interessant.
  En la trobada han participat el Sotssecretari de Pesca del Govern de Xile, Pablo Galilea; la Cap de Gabinet, Esperia Bonilla, i la directora executiva de Foms d’Administració Pesquera, Maria José Gutierrez, per part del govern xilè, acompanyats per Leandro Serra, President del Gremi de Majoristes de Peix de Mercabarna. “La visita ha estat tot un èxit. Els nostres convidats han comentat que no havien vist cap espai similar a tot el món”, ha explicat Leandro Serra.
 • 24/04/2012.
  El Centre Interactiu del Peix de Mercabarna (CIP) obre les seves instal•lacions al públic general. A partir del mes de maig, el CIP, espai museogràfic únic a Espanya, es podrà visitar el primer dissabte de cada mes d’octubre a juny, i tots els dissabtes durant els mesos de vacances, de juliol a setembre. Les reserves es poden fer trucant al 93 556 76 76 o al 93 336 37 11, o a través de la direcció web info@centreinteractiudelpeix.org. L’horari de les visites és d’11 a 12.30h i té un preu de 5 euros per majors de 6 anys i 3 euros pels menors de 6 anys. El CIP, que porta a terme l’activitat educativa “Creix amb el peix” està considerat un projecte de referència de descobriment del món del peix i el marisc.
 • 14/12/2011.
  Exposició "Els peixos de Mercabarna"
  Del 16 de desembre al 15 de gener, Mercabarna acull l’exposició ‘Els peixos de Mercabarna’. Durant un any, l’artista Victòria Rabal ha fet servir el Mercat Central del Peix de Mercabarna com a espai de creació per reproduir, mitjançant una tècnica d’impressió japonesa del 1800 anomenada gyotaku, la fisonomia d’una seixantena d’espècies marines que es comercialitzen al Mercat.
  A més d’una selecció dels gravats realitzats, l’exposició mostra en un audiovisual el procés de creació al Mercat i tots els secrets del gyotaku, que permet captar l’empremta dels peixos.

  Lloc: Centre Directiu de Mercabarna. C. Major de Mercabarna, 76.
  Horari: De dilluns a divendres, de 9 a 18h. Dissabtes, de 9 a 13h.
 • 29/03/2011.
  29 de març de 2011 - La Directora de la Fundació SHE, Ramona Martínez, visita el Centre Interactiu del Peix (CIP) acompanyada del President del Gremi de Majoristes de Peix de Barcelona (GMP), Leandre Serra. La Fundació SHE i el Centre Interactiu del Peix comparteixen el seu principal objectiu, fomentar els hàbits de vida saludables entre els més joves. La Fundació SHE (Science, Health and Education) neix d'una iniciativa del Dr. Valentí Fuster, reconegut cardiòleg a nivell mundial. El CIP és un projecte impulsat pel Gremi de Majoristes de Peix de Barcelona (GMP) amb la col·laboració de Mercabarna.
  Més informació
 • 25/03/2011.
  Per primera vegada, el Gremi de Majoristes de Peix de Barcelona i Província (GMP), conjuntament amb la Fundació 'La Caixa' conviden els mitjans de comunicació a descobrir l'activitat educativa Creix amb el Peix que es desenvolupa al Centre Interactiu del Peix (CIP) de Mercabarna. El CIP és un espai museogràfic singular i pioner a Espanya que presenta el recorregut de peix i marisc, des que es capturen al mar fins que arriben a taula. Creix amb el Peix és un programa educatiu pensat per als nens i les nenes del Cicle Mitjà i Superior de Primària i rebrà la visita de 4.000 escolars durant el curs 2010 - 2011. El CIP és un projecte impulsat pel Gremi de Majoristes de Peix de Barcelona i Província (GMP) amb la col·laboració de Mercabarna i la Fundació "La Caixa" és un dels seus patrocinadors.
  Més informació
 • 17/03/2011.
  17 de març de 2011 - La nova Directora General de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat de Catalunya, Sra. Mercè Santmartí Miró, visita el Centre Interactiu del Peix (CIP) acompanyada del President del Gremi de Majoristes de Peix de Barcelona (GMP), Leandre Serra. El CIP és un projecte impulsat pel GMP amb la col•laboració de Mercabarna.
 • 15/11/2010.
  20 de novembre de 2011 - Un grup de periodistes visiten el sector del peix de Mercabarna de la mà del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Es tracte d'una visita pedagògica, per donar a conèixer el Mercat del Peix, una part important de Mercabarna. També visiten el Centre Interactiu del Peix, CIP, el nou espai museogràfic impulsat pel Gremi de Majoristes del Peix de Barcelona i Província (GMP) i Mercabarna. El CIP té com a objectiu fomentar el consum de peix entre els infants.
  Més informació
Aquesta web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, accepta l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de 'cookies' en qualsevol moment. OK | Més informació